Podul Bizkaia din Bilbao
Podul Bizkaia din Bilbao

Dintre toate operele de inginerie ce pot fi admirate în Bilbao, Podul Bizkaia este fără îndoială cel mai impresionant. Să te afli pe acest pod suspendat este o experiență ce îți va oferi nu doar priveliști panoramice asupra orașului Bilbao, dar și o înțelegere a geniului tehnic care stă la baza construcției sale.

O privire asupra istoriei

Podul Bizkaia, cunoscut și sub numele de Podul Suspendat, a fost inaugurat în 1893, devenind astfel primul pod din lume de acest fel. Inspirat de arhitectura iconică a Tour Eiffel, a fost conceput de arhitectul spaniol Alberto de Palacio. În 2006, UNESCO a recunoscut importanța acestui pod, declarându-l Patrimoniu Mondial al Umanității.

O capodoperă tehnică

Cu o înălțime de 50 de metri deasupra râului Nervión și o lungime de 160 de metri, structura metalică a podului se sprijină pe două turnuri de cărămidă. Sistemul de transport este format dintr-o cabină suspendată care transportă vehicule și pietoni de la un capăt la altul în doar 1 minut și 30 de secunde.

O experiență turistică de neuitat

  • Vizita podului: Podul Bizkaia este deschis vizitatorilor pe tot parcursul anului. Poți alege să traversezi râul în cabina sa suspendată sau să te plimbi pe pasarela pietonală de deasupra, unde vei fi răsplătit cu priveliști uimitoare asupra Bilbao.
  • Centrul de vizitare: Acesta este situat la baza turnului de pe partea Getxo a podului și oferă informații despre istoria și construcția podului.
  • Pasarela pietonală: Pentru cei curajoși, o plimbare pe pasarela pietonală de la 50 de metri înălțime este o experiență care merită încercată. De acolo, vei avea o vedere panoramică asupra Bilbao și a estuarului Nervión.

Întrebări frecvente

  1. Este sigur să traversezi Podul Bizkaia? Da, este absolut sigur. Podul a fost proiectat pentru a rezista la condiții meteorologice severe și este în mod regulat întreținut și inspectat.
  2. Cât costă traversarea Podul Bizkaia? Traversarea cu cabina costă în jur de 0.40 euro pentru pietoni și în jur de 2 euro pentru vehicule. Vizitarea pasarelei pietonale costă 9 euro.
  3. Cât timp durează traversarea podului cu cabina? Traversarea durează aproximativ 1 minut și 30 de secunde.
  4. De unde vine numele de „Podul Bizkaia”? Bizkaia este numele în limba bască pentru provincia Biscaya, în care se află Bilbao.
  5. Podul Bizkaia este deschis non-stop? Da, podul este deschis 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Prin îmbinarea perfectă a utilității și a esteticii, Podul Bizkaia continuă să fascineze și să inspire. Fie că ești un pasionat de arhitectură sau pur și simplu un călător în căutarea unor vederi impresionante, acest simbol al Bilbao este o destinație obligatorie în vizita ta.

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *