Desert tipic din Tara Bascilor
Desert tipic din Tara Bascilor

Bilbao, perla Țării Bascilor, este un loc unde cultura se îmbină perfect cu gastronomia, unde vechiul se întâlnește cu noul, iar rezultatul este o experiență culinară de neuitat. Haideți să ne împărtășim călătoria culinară prin Bilbao.

Orașul Pintxos-urilor

Bilbao este cunoscut pentru pintxos, varianta bască a tapas-urilor. Aceste mici delicii sunt o adevărată sărbătoare pentru papilele gustative, fiind combinații îndrăznețe de ingrediente proaspete.

Recomandările mele de baruri de pintxos includ:

 • Cafe Bar Bilbao: Acest bar tradițional oferă o selecție impresionantă de pintxos.
 • Bar Charly: O opțiune minunată pentru cei care caută o abordare modernă asupra clasicelor pintxos.

Paradisul Fructelor de Mare

Fiind un oraș portuar, Bilbao este locul perfect pentru a savura fructe de mare proaspete. Găsești de la calamar la chipirones (sepii mici), de la gambas (creveți) la bacalao (cod).

Restaurantele de fructe de mare pe care le recomand sunt:

 • Restaurante Doma: Un restaurant elegant care oferă fructe de mare de înaltă calitate și o vedere superbă la Muzeul Guggenheim.
 • La Ría: Cunoscut pentru paella sa delicioasă și pentru o gamă largă de fructe de mare.

Dulciurile Bascilor

După ce te-ai bucurat de preparatele savuroase, nu uita să te răsfeți cu ceva dulce. Bascii sunt cunoscuți pentru patiseria lor, oferind o varietate de prăjituri și dulciuri delicioase.

Îți recomand următoarele locuri pentru deserturi:

 • Pastelería Arrese: Această patiserie de familie este faimoasă pentru torturile și prăjiturile sale tradiționale basce.
 • Pastelería Martina de Zuricalday: Cunoscută pentru tarta de queso (tort de brânză), care este pur și simplu divină.

Întrebări frecvente

 1. Ce băutură este tradițională în Bilbao? Txakoli, un vin alb ușor efervescent, este o băutură tradițională din Țara Bascilor.
 2. Ce este un pintxo? Un pintxo este o mică gustare, adesea servită pe o felie de pâine. Este versiunea bască a tapas-ului.
 3. Sunt opțiuni pentru vegetarieni și vegani în Bilbao? Cu toate că bucătăria bască este cunoscută pentru carne și fructe de mare, există totuși multe opțiuni pentru vegetarieni și vegani.
 4. Cât este de obișnuit să lăsăm bacșiș în Bilbao? În Spania, bacșișul nu este obligatoriu, dar este apreciat pentru un serviciu bun. O regulă generală este de a lăsa între 5% și 10% din totalul facturii.
 5. Există restricții alimentare sau diete speciale pe care trebuie să le știu înainte de a mânca în Bilbao? Deși mâncarea din Bilbao este în general foarte diversă și includ ingredientele de bază ale dietei mediteraneene, este întotdeauna o idee bună să verifici ingredientele dacă ai alergii alimentare sau restricții dietetice.

Cu aceste recomandări culinare în minte, călătoria ta prin Bilbao este gata să devină o experiență gastronomică de neuitat. Poftă bună!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *