Casco Viejo (Cartierul Vechi) din Bilbao
Casco Viejo (Cartierul Vechi) din Bilbao

Călătoriile sunt despre experiențe, nu despre bani. Chiar dacă ai un buget limitat, poți descoperi și savura cultura vibrantă și tradițiile bogate ale Bilbao. Iată câteva sfaturi și trucuri care să te ajute să te bucuri de o vacanță accesibilă, dar memorabilă.

Explorarea orașului pe jos

Bilbao este un oraș compact, cu multe dintre principalele sale atracții într-o distanță de mers pe jos. Iar cele mai frumoase surprize se pot descoperi în timp ce te plimbi.

  • Cartierul Vechi: Zona istorică a orașului este plină de străzi înguste și pietonale, cu arhitectura fascinantă și multe magazine.
  • Piața Moyua: Aceasta este inima orașului, unde se află cele mai multe dintre autobuzele și liniile de metrou.

Folosirea transportului public

Bilbao are un sistem de transport public eficient și accesibil. Cardul Bilbao Bizkaia Card oferă acces nelimitat la transportul public, plus reduceri la muzee și atracții turistice.

Mâncarea locală la prețuri accesibile

Încercați pintxos, echivalentul basc al tapas. Acestea sunt de obicei mai ieftine decât un meniu complet și sunt o modalitate excelentă de a experimenta o varietate de gusturi locale.

Vizitarea muzeelor gratuite sau cu intrare redusă

Multe dintre muzeele din Bilbao oferă zile sau ore cu intrare gratuită. De exemplu, Muzeul Guggenheim are o zi pe lună când intrarea este gratuită.

Cazarea la hosteluri sau pensiuni

Există o varietate de opțiuni accesibile de cazare în Bilbao, inclusiv hosteluri și pensiuni. Multe dintre acestea sunt bine localizate și oferă facilități decente.

Întrebări frecvente

  1. Este Bilbao un oraș scump? Depinde de stilul tău de călătorie. Există opțiuni pentru toate bugetele, dar în general Bilbao este mai accesibil comparativ cu alte orașe europene mari.
  2. Cât costă un card Bilbao Bizkaia Card? Cardul Bilbao Bizkaia Card costă în jur de 10 euro pe zi, în funcție de durata aleasă.
  3. Ce muzee au intrare gratuită în Bilbao? Multe muzee, inclusiv Muzeul de Bellas Artes și Muzeul Guggenheim, oferă zile sau ore cu intrare gratuită.
  4. Unde pot găsi cazare ieftină în Bilbao? Cartierele San Francisco și Abando oferă multe opțiuni de cazare la prețuri accesibile.
  5. Cât costă un pintxo în Bilbao? Prețul unui pintxo variază în funcție de ingredientele folosite și de locație, dar în general costă între 1 și 3 euro.

Indiferent de bugetul tău, Bilbao este un oraș care te așteaptă să-l descoperi. Cu un pic de planificare, poți face din călătoria ta o experiență memorabilă, fără a-ți face griji în privința costurilor.

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *