Ceramica din Tara Bascilor
Ceramica din Tara Bascilor

Bilbao, capitala culturală a Spaniei, este renumită pentru bogăția sa istorică, arhitectură impresionantă și, desigur, suvenirurile sale unice. De la produse artizanale, până la delicatese culinare, iată top 10 idei de suveniruri pe care să le aduci acasă de la vizita ta în Bilbao.

1. Vinuri Basce

Vinurile din regiunea Basca sunt renumite pentru calitatea lor excelentă. În special, vinul Txakoli este un suvenir excelent pentru iubitorii de vin. Este un vin alb, cu o aciditate caracteristică, care se potrivește de minune cu fructele de mare.

2. Txapela

Txapela este o beretă tradițională bască, pe care o poți găsi în multe magazine de suveniruri. Disponibilă în diferite culori și mărimi, aceasta este un cadou perfect pentru a aduce un strop de stil basc garderobei tale.

3. Ceramica Basca

Bascul este cunoscut pentru ceramica sa manuală. Cumpărarea unei piese de ceramică, fie că este vorba de o farfurie ornamentală sau de o cană de cafea, este o modalitate minunată de a susține meșteșugarii locali.

4. Anchoas de Santoña

Anchoas de Santoña sunt anchove de înaltă calitate, pescuite în Golful Biscaya. Aceste delicatese marine sunt perfecte pentru a te bucura de gustul autentic al Bascăi chiar la tine acasă.

5. Produse Guggenheim

Dacă vizitezi Muzeul Guggenheim, nu uita să treci pe la magazinul de suveniruri. Aici vei găsi o gamă largă de produse, de la cărți de artă, până la bijuterii și obiecte de design inspirate de operele de artă din muzeu.

6. Turron

Turron este o delicatesă spaniolă tradițională, similară cu nougatul, preparată din miere, zahăr, albușuri de ou și nuci. Este un cadou dulce și delicios pentru cei dragi.

7. Espardeñas

Espardeñas sunt pantofi tradiționali spanioli, realizați din materiale naturale. Ușori și confortabili, aceștia sunt perfecți pentru plimbările pe plajă sau pentru zilele de vară acasă.

8. Artizanat Bascul

În magazinele locale vei găsi o mulțime de produse de artizanat basc, cum ar fi bijuterii, pălării, eșarfe de lână și multe altele. Acestea sunt perfecte pentru a aduce un strop de cultură bască în casa ta.

9. Brânză Idiazabal

Brânza Idiazabal este o brânză tradițională bască, făcută din lapte de oaie. Are un gust distinct, ușor afumat, care se potrivește de minune cu un pahar de vin basc.

10. Picturi și printuri locale

Bilbao are o scenă de artă vibrantă. Cumpărarea unei picturi sau a unui print de la un artist local este o modalitate excelentă de a-ți aminti de călătoria ta în Bilbao.

Întrebări frecvente

  1. Unde pot găsi suveniruri locale în Bilbao? Bilbao are multe magazine de suveniruri, în special în zona din jurul Muzeului Guggenheim și în Cartierul Vechi.
  2. Pot aduce brânză și vin din Bilbao în țara mea? Da, dar trebuie să respecți limitările stabilite de vamă. Este întotdeauna o idee bună să verifici reglementările vamale înainte de a cumpăra produse alimentare sau băuturi alcoolice.
  3. Care sunt prețurile pentru suveniruri în Bilbao? Prețurile variază în funcție de produs. De exemplu, o beretă Txapela poate costa în jur de 20-30 de euro, în timp ce o sticlă de vin Txakoli poate costa în jur de 10-15 euro.
  4. Este sigur să cumpăr produse de pe piețele stradale din Bilbao? Da, de obicei este sigur, dar este întotdeauna o idee bună să verifici calitatea produselor înainte de a cumpăra.
  5. Care sunt orele de deschidere pentru magazinele de suveniruri din Bilbao? Majoritatea magazinelor de suveniruri sunt deschise de la ora 10:00 până la ora 20:00, dar orele de funcționare pot varia.

Bilbao este un oraș cu multe de oferit, iar aceste suveniruri sunt doar o mică parte din cultura sa bogată. Bucură-te de călătoria ta și nu uita să iei o bucată din Bilbao acasă cu tine!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *