Shopping in Bilbao, Spania - unde sa faci cumparaturi
Shopping in Bilbao, Spania – unde sa faci cumparaturi

Călătorești în Bilbao și ești pregătit(ă) pentru o sesiune de shopping de neuitat? Ai noroc! Bilbao este un adevărat paradis pentru iubitorii de cumpărături, indiferent de buget sau preferințe. De la magazinele de lux, la piețele locale pline de viață și la buticurile de design, Bilbao are tot ce îți dorești. Iată cele mai bune locuri pentru a face cumpărături în acest oraș vibrant.

1. Gran Vía

Cea mai importantă arteră comercială a orașului, Gran Vía, este plină de magazine de haine, încălțăminte și accesorii. Aici vei găsi atât mărci internaționale recunoscute, cât și branduri locale. Este locul perfect pentru a-ți îmbogăți garderoba cu piese de calitate.

2. Casco Viejo

Casco Viejo, sau Orașul Vechi, este locul unde vei găsi o multitudine de magazine independente, buticuri de design și anticariate. Nu uita să vizitezi Plaza Nueva, unde are loc o piață de vechituri în fiecare duminică.

3. Mercado de la Ribera

Pentru o experiență autentică, vizitează Mercado de la Ribera, cea mai mare piață acoperită din Europa. De la produse proaspete până la specialități locale, aici vei găsi tot ce ai nevoie pentru a te bucura de gastronomia bască.

4. Zona Indautxu

Dacă ești în căutarea unor mărci de lux, zona Indautxu este locul pentru tine. Aici se află cele mai rafinate magazine, dar și o varietate de galerii de artă și buticuri de design.

5. Bilbao La Vieja

Pentru cei care caută o abordare mai alternativă a shopping-ului, Bilbao La Vieja este plin de magazine vintage și de design contemporan. Este locul perfect pentru a găsi un cadou unic sau o piesă specială pentru colecția ta.

Shopping în Bilbao: Întrebări frecvente

  1. Ce orar au magazinele în Bilbao? Majoritatea magazinelor din Bilbao sunt deschise de la 10:00 la 20:00 sau 21:00. Multe dintre ele închid pentru „siesta” între orele 14:00 și 17:00.
  2. Există taxe pentru produsele cumpărate în Bilbao? Da, TVA-ul standard în Spania este de 21%. Acesta este inclus în prețul de vânzare al produselor.
  3. Pot beneficia de returnarea taxelor în Bilbao? Da, dacă ești rezident non-UE, poți solicita returnarea TVA pentru cumpărăturile efectuate în Spania.
  4. Ce produse locale ar trebui să cumpăr în Bilbao? Pentru a te bucura de experiența autentică bască, poți cumpăra produse locale cum ar fi vinul Txakoli, conserva de peste sau brânza Idiazabal.
  5. Sunt deschise magazinele în Bilbao în timpul weekend-urilor? Da, majoritatea magazinelor din Bilbao sunt deschise în timpul weekend-urilor, deși orele de deschidere pot varia.

Deci, indiferent de ce îți dorești, Bilbao este o destinație de top pentru shopping. Fie că ești în căutarea unor mărci de lux, a unor buticuri independente sau a unor produse locale, Bilbao are tot ce îți poți dori. Shopping plăcut!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *