Podul Zubizuri din Bilbao, Spania
Podul Zubizuri din Bilbao, Spania

Încântător și vibrant, Bilbao este un oraș care combină cu măiestrie vechiul cu noul, tradiționalul cu modernul. În timp ce Partea Veche a orașului se mândrește cu clădiri istorice și străduțe înguste pline de farmec, Bilbao a devenit în ultimele decenii un simbol al arhitecturii moderne. Dacă ești un pasionat al formelor, spațiilor și construcțiilor inovative, acest ghid al arhitecturii moderne în Bilbao este pentru tine.

1. Muzeul Guggenheim

Inaugurat în 1997, Muzeul Guggenheim este, fără îndoială, emblema arhitecturii moderne din Bilbao. Realizat de arhitectul Frank Gehry, muzeul este o capodoperă a designului contemporan, cu forme curgătoare ce amintesc de un vas, și o fațadă acoperită de plăci de titan care strălucește la soare.

2. Podul Zubizuri

Podul Zubizuri, proiectat de arhitectul Santiago Calatrava, este o altă perlă a arhitecturii moderne din Bilbao. Cu designul său minimalist și eleganța sa impecabilă, acest pod pietonal din sticlă și oțel este o operă de artă în sine.

3. Palatul Euskalduna

Palatul Euskalduna este o clădire impresionantă, care găzduiește o sală de concerte și un centru de conferințe. Este un exemplu excelent de arhitectură postmodernă, cu un design inspirat de trecutul industrial al Bilbao.

4. Iberdrola Tower

Turnul Iberdrola, proiectat de Cesar Pelli, este cea mai înaltă clădire din Bilbao. Cu 41 de etaje și o înălțime de 165 de metri, turnul domină peisajul urban al orașului.

5. Biblioteca Universității Deusto

Noua bibliotecă a Universității Deusto, inaugurată în 2009, este o altă bijuterie a arhitecturii moderne din Bilbao. Cu formele sale curgătoare și fațada sa de sticlă, este o imagine a modernității și inovației.

Întrebări frecvente

  1. Cum pot vizita Muzeul Guggenheim? Muzeul Guggenheim este deschis publicului. Biletele pot fi cumpărate online sau direct la muzeu.
  2. Este posibil să vizitez interiorul Turnului Iberdrola? Turnul Iberdrola este o clădire de birouri și nu este deschisă pentru public. Cu toate acestea, se poate admira arhitectura sa impresionantă din exterior.
  3. Există tururi ghidate pentru arhitectura modernă din Bilbao? Da, există mai multe agenții de turism care oferă tururi ghidate specializate pe arhitectura modernă a orașului.
  4. Care sunt cele mai bune perioade ale anului pentru a vizita Bilbao pentru arhitectură? Bilbao poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar primăvara și toamna sunt de obicei cele mai confortabile sezoane pentru a explora orașul pe jos.
  5. Cât timp ar trebui să aloc pentru a vizita aceste clădiri moderne? Dacă te interesează în mod special arhitectura, ai putea petrece cel puțin două zile explorând aceste clădiri moderne și multe altele din Bilbao.

Bilbao este cu adevărat un oraș de descoperit, mai ales pentru iubitorii de arhitectură modernă. Așadar, pune-ți încălțările confortabile, ia-ți aparatul de fotografiat și pregătește-te pentru o aventură arhitecturală de neuitat în inima Tării Basce!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

2 comentarii

  1. […] un oraș vibrant situat în nordul Spaniei, este renumit nu doar pentru arhitectura sa modernă și scena sa artistică, dar și pentru peisajele sale impresionante. Dacă vrei să descoperi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *