Parcul Dona Casilda din Bilbao
Parcul Dona Casilda din Bilbao

Bilbao nu este doar un oraș vibrant și cosmopolit, ci și un loc unde natura își face simțită prezența în numeroase parcuri și grădini. Iată câteva dintre acestea, unde poți face plimbări de neuitat și unde poți savura frumusețea naturii.

Parcul Doña Casilda

Un adevărat paradis în inima Bilbao, Parcul Doña Casilda este locul perfect pentru o plimbare liniștită, departe de agitația orașului. Cunoscut și sub numele de Parcul Cățeilor, acesta se întinde pe o suprafață de 8,5 hectare și adăpostește o varietate de plante și animale.

Ce să nu ratezi:

 • Fantana muzicală, care îți oferă un spectacol de lumini și sunet impresionant.
 • Muzeul de Artă din Bilbao, situat în apropiere.

Parcul Etxebarria

Situat pe un fost teren industrial, Parcul Etxebarria este un exemplu perfect de regenerare urbană. Acest parc oferă vederi panoramice asupra orașului și este un loc popular pentru jogging, ciclism și picnicuri.

Ce să nu ratezi:

 • Turnul clopot din parc, care este de fapt un fost coș de fum al unei topitorii.
 • Festivalul anual de focuri de artificii care are loc în parc în timpul sărbătorilor Semana Grande.

Grădina Botanică

Dacă ești un iubitor al plantelor, atunci Grădina Botanică din Bilbao este locul pentru tine. Această grădină adăpostește o colecție impresionantă de plante, de la specii autohtone, până la specii exotice din toată lumea.

Ce să nu ratezi:

 • Sera de plante tropicale și desertice.
 • Colecția de bonsai.

Parcul Artaza

Parcul Artaza, situat în apropiere de Leioa, este un parc de 14 hectare care adăpostește un palat istoric și o varietate de specii de arbori și flori. Este un loc minunat pentru plimbări, picnicuri și observarea naturii.

Ce să nu ratezi:

 • Palatul Artaza, o clădire istorică în stil neo-basc.
 • Parcul de cervidee, unde poți vedea cerbi și alte animale.

Întrebări frecvente

 1. Sunt parcurile din Bilbao deschise pe tot parcursul anului? Da, majoritatea parcurilor din Bilbao sunt deschise tot timpul anului, dar orele de funcționare pot varia în funcție de sezon.
 2. Este permis picnicul în parcurile din Bilbao? Da, picnicurile sunt permise în majoritatea parcurilor din Bilbao, dar trebuie să te asiguri că lași totul curat după tine.
 3. Pot aduce câinele în parcurile din Bilbao? Da, câinii sunt bineveniți în majoritatea parcurilor din Bilbao, dar trebuie ținuți în lesă.
 4. Există locuri de joacă pentru copii în parcurile din Bilbao? Da, multe parcuri din Bilbao au locuri de joacă pentru copii, inclusiv Parcul Doña Casilda și Parcul Etxebarria.
 5. Există ghiduri sau tururi în Grădina Botanică? Grădina Botanică oferă tururi ghidate pentru grupuri, dar este necesară o rezervare prealabilă.

Bilbao oferă o multitudine de opțiuni pentru iubitorii de natură și plimbări. Așa că, pregătește-ți pantofii de mers și explorează frumusețile verzi ale orașului Bilbao!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *