Interiorul Muzeului Guggenheim Bilbao
Interiorul Muzeului Guggenheim Bilbao

Cine a spus că o zi ploioasă înseamnă o zi pierdută? Bilbao, cu atmosfera sa vibrantă și numeroasele sale atracții, oferă multe de făcut, indiferent de vreme. Așa că, să îți pui cizmele de cauciuc, să iei o umbrelă și să explorezi Bilbao în ploaie!

1. Vizitează Muzeul Guggenheim

Imposibil să vizitezi Bilbao fără a trece pe la Muzeul Guggenheim. Pe lângă colecțiile de artă impresionante, clădirea în sine este o capodoperă arhitectonică care merită văzută. Iar într-o zi ploioasă, nimic nu este mai relaxant decât să te pierzi printre operele de artă din interior.

2. Descoperă deliciile culinare basce

Vremea rea este momentul perfect pentru a te adăposti într-o tavernă tradițională bască și a te delecta cu delicioasele pintxos, echivalentul local al tapas-urilor spaniole. Acesta este momentul perfect pentru a te încălzi cu o cană de cidru basc sau un pahar de vin Rioja.

3. Cumpărături în Mercado de la Ribera

Mercado de la Ribera, cel mai mare piață acoperită din Europa, este locul perfect pentru a-ți petrece o zi ploioasă. Aici găsești tot ce-ți poți dori: de la produse locale, până la mâncare gata preparată și suveniruri.

4. Relaxare în Termele Spa

Dacă vremea de afară nu încurajează explorarea, ce zici de o zi de relaxare într-un spa? Bilbao oferă câteva opțiuni excelente de spa-uri și centre de wellness unde poți uita de vremea de afară și te poți răsfăța cu tratamente relaxante.

5. Citește o carte la Biblioteca Bidebarrieta

Biblioteca Bidebarrieta, situată în centrul vechi al Bilbao, este locul perfect pentru a te adăposti de ploaie și a savura o carte bună într-un cadru istoric impresionant.

Întrebări frecvente

  1. Este Muzeul Guggenheim deschis în zilele ploioase? Da, Muzeul Guggenheim este deschis în zilele ploioase. Este de fapt o opțiune excelentă pentru a petrece timpul când vremea nu este prielnică.
  2. Unde pot mânca pintxos tradiționale în Bilbao? Puteți găsi delicioasele pintxos în multe taverne și baruri din Bilbao. Doar căutați un loc aglomerat – este un semn sigur că mâncarea este bună.
  3. Este Mercado de la Ribera deschis în zilele ploioase? Da, Mercado de la Ribera este acoperit și deschis indiferent de vreme. Este un loc excelent pentru a face cumpărături sau pentru a lua masa.
  4. Unde pot găsi un spa în Bilbao? Bilbao are multe spa-uri și centre de wellness. Unele dintre cele mai populare sunt Spa Jardines de Albia și La Perla Centro Talaso-Sport.
  5. Pot să împrumut cărți de la Biblioteca Bidebarrieta? Da, dar veți avea nevoie de un card de bibliotecă. Dacă sunteți doar în vizită, puteți să citiți cărți în incinta bibliotecii.

Chiar dacă vremea nu este de partea ta în Bilbao, există multe moduri în care te poți bucura de acest oraș vibrant. Deci, lasă ploaia să cadă și exploră tot ce are de oferit Bilbao!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *