Festivalul Semana Grande Bilbao (Aste Nagusia)
Festivalul Semana Grande Bilbao (Aste Nagusia)

Semana Grande, sau Aste Nagusia în bască, este o săptămână în care Bilbao își arată cu mândrie cultura și spiritul său vibrant. În această perioadă, străzile orașului sunt inundate cu muzică, dans, focuri de artificii și alte evenimente distractive pentru toate vârstele. Iată ce trebuie să știi despre această sărbătoare excepțională.

O introducere în Semana Grande

Semana Grande este cel mai important festival al Bilbao, care se desfășoară în fiecare an în luna august și durează nouă zile. Începând cu ceremonia de deschidere grandioasă, orașul devine un loc plin de viață și culoare.

Ceea ce poți aștepta la festival

 • Focuri de artificii: Fiecare seară a festivalului este încheiată cu un spectacol de artificii de proporții. În fapt, este organizat un concurs internațional de artificii, care adună pirotehnicieni din toată lumea.
 • Muzică și dans: În fiecare colț al orașului vei găsi muzică live – de la trupe locale la artiști internaționali. Iar dacă ești curios să vezi dansuri tradiționale basce, acesta este momentul perfect.
 • Activități pentru copii: În timpul Semana Grande, Bilbao devine un adevărat paradis pentru copii. Sunt organizate ateliere, jocuri și spectacole de teatru.
 • Concursuri și sporturi tradiționale: De la ridicarea de pietre la tăiatul de bușteni, puteți urmări sau chiar participa la aceste competiții pline de adrenalina.

Sfaturi pentru a te bucura la maximum de Semana Grande

 • Programați-vă în avans: Cu atât de multe de văzut și de făcut, este bine să aveți o idee despre evenimentele la care doriți să participați.
 • Îmbrăcați-vă confortabil: În această perioadă, Bilbao este plină de oameni și activități, așa că pregătiți-vă pentru multă plimbare.

Întrebări frecvente

 1. Ce semnifică Semana Grande pentru localnici? Semana Grande este o sărbătoare a culturii basce, o ocazie de a se bucura de tradiții și a petrece cu familia și prietenii.
 2. Când are loc Semana Grande? Semana Grande are loc în fiecare an, în luna august, și durează nouă zile.
 3. Este necesar să plătesc pentru a participa la evenimente? Majoritatea evenimentelor de la Semana Grande sunt gratuite, dar pentru unele concerte sau activități s-ar putea să fie nevoie să cumpărați bilete.
 4. Este potrivit pentru copii? Da, Semana Grande are o mulțime de activități pentru copii, inclusiv ateliere, jocuri și spectacole de teatru.
 5. Unde pot vedea focurile de artificii? Focurile de artificii pot fi vizionate din orice parte a orașului, dar unul dintre cele mai bune locuri este de pe malul râului, aproape de Guggenheim.

Fără îndoială, a participa la Semana Grande este o modalitate excelentă de a experimenta energia și entuziasmul pentru care Bilbao este cunoscut. Este o săptămână plină de distracție, culori și muzică care nu trebuie ratată!

✈️ Vezi cele mai avantajoase oferte de zboruri catre Bilbao pe MOMONDO.

🛌 Vezi cele mai bune oferte de cazare in Bilbao pe BOOKING.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *