2023 Best of Prague: City Walking Tour, Boat Cruise, and Typical Czech Lunch

Ghid de călătorie în Praga

Praga, capitala Republicii Cehe, este un oraș fermecător și bogat în istorie și cultură. Orașul atrage turiști din întreaga lume datorită arhitecturii sale medievale, atracțiilor turistice impresionante și atmosferei romantice. În acest ghid de călătorie în Praga, veți găsi informații utile despre această destinație deosebită, planificarea călătoriei, principalele atracții turistice, cultura și gastronomia locală, cumpărături și recomandări practice pentru o experiență memorabilă.

1. Descrierea orașului Praga

Istorie și cultură

Praga are o istorie bogată, care se întinde pe parcursul mai multor secole. Orașul a fost fondat în secolul al IX-lea și a devenit o importantă capitală regală în Evul Mediu. Praga a fost martorul multor evenimente istorice și a jucat un rol important în dezvoltarea culturii europene. Arhitectura sa impresionantă, castelele, catedralele și clădirile istorice reflectă influența diverselor stiluri arhitecturale, de la romanic și gotic la baroc și art nouveau.

Atracții turistice

Praga este cunoscută pentru numeroasele sale atracții turistice, care ademenesc vizitatori din întreaga lume. Iată câteva dintre cele mai importante:

 • Castelul din Praga: Unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa, care oferă o panoramă superbă asupra orașului.
 • Podul Carol: Unul dintre cele mai vechi poduri din Europa, cu statui impresionante și o atmosferă romantică.
 • Piața Orașului Vechi: Un centru animat al orașului, cu clădiri istorice, cafenele și magazine de suveniruri.
 • Turnul cu Ceas Orloj: Un simbol iconic al Pragăi, care prezintă un mecanism complicat și oferă o priveliște panoramică.
 • Biserica Tyn: O catedrală gotică impresionantă, situată în Piața Orașului Vechi.

2. Planificarea călătoriei în Praga

Anotimpul potrivit pentru vizită

Praga poate fi vizitată în orice perioadă a anului, dar sezonul de vârf este în timpul verii, când orașul este plin de turiști. Dacă doriți să evitați mulțimile, puteți alege să vizitați Praga în primăvară sau toamnă, când temperaturile sunt mai blânde și hotelurile pot avea tarife mai mici.

Durata recomandată a șederii

Pentru a explora în mod adecvat orașul și pentru a se bucura de principalele sale atracții turistice, se recomandă o ședere de cel puțin trei zile în Praga. Această perioadă vă va permite să vizitați cele mai importante obiective turistice și să vă bucurați de atmosfera orașului.

Transport și cazare

Praga are un sistem de transport bine dezvoltat, care include metroul, autobuzele și tramvaiele. Pentru a vă deplasa în oraș, puteți achiziționa un bilet de transport public valabil pentru mai multe călătorii sau puteți utiliza Uber sau taxiurile locale. În ceea ce privește cazarea, Praga oferă o gamă largă de opțiuni, de la hoteluri de lux până la hosteluri și apartamente de închiriat.

3. Principalele atracții turistice din Praga

Castelul din Praga

Castelul Praga este o bijuterie arhitecturală care merită vizitată. Aici veți găsi palate regale, catedrale magnifice și muzee interesante. De asemenea, puteți explora Grădinile Regale și vă puteți bucura de priveliști panoramice asupra orașului.

Podul Carol

Podul Carol este o emblemă a Pragăi și o destinație populară pentru turiști. Podul pietonal impresionant este decorat cu statui și oferă o priveliște minunată asupra râului Vltava și a orașului.

Piața Orașului Vechi

Piața Orașului Vechi este inima Pragăi și un loc vibrant, plin de viață. Aici veți găsi clădiri istorice, cum ar fi Primăria Orașului Vechi și Biserica Tyn, precum și cafenele, restaurante și magazine de suveniruri.

Turnul cu Ceas Orloj

Turnul cu Ceas Orloj este una dintre cele mai faimoase atracții din Praga. Cu un mecanism complex, acesta afișează timpul, fazele lunii și zodiacul. Vizitatorii se adună în fiecare oră pentru a vedea spectacolul animat al figurinelor care înfățișează cele douăsprezece apostoli.

Biserica Tyn

Biserica Tyn este o catedrală gotică impunătoare, cu turle înalte și o fațadă impresionantă. Interiorul este decorat cu opere de artă și vitralii frumoase.

4. Cultura și gastronomia locală

Când vizitați Praga, veți avea ocazia să vă bucurați de cultura și gastronomia locală. Cehia are o tradiție bogată în producția de bere, așa că nu ezitați să gustați unele dintre cele mai bune beri locale. De asemenea, mâncarea tradițională cehă este delicioasă și satisfăcătoare. Gulașul de vită, svíčková (carne cu sos cremos) și trdelník (un desert dulce) sunt doar câteva dintre specialitățile locale pe care ar trebui să le încercați.

5. Shopping în Praga

Praga este un paradis pentru cumpărături, oferind o varietate de opțiuni pentru toți cei pasionați de shopping. Puteți explora piețele și străzile comerciale, precum Piața Wenceslas și Strada Parizska, unde veți găsi magazine de brand, buticuri și bijuterii.

Suveniruri populare

Printre suvenirurile populare din Praga se numără produsele de sticlă și cristal, marionetele tradiționale, obiectele de artizanat, tricouri și magneți cu tematică locală.

6. Recomandări pentru călătoria în Praga

Pentru a vă asigura că vă bucurați la maximum de călătoria dumneavoastră în Praga, țineți cont de următoarele sfaturi practice:

 • Asigurați-vă că aveți o hartă și că vă planificați itinerarul în avans pentru a nu rata principalele atracții.
 • Fiți atenți la buzunare și păstrați-vă lucrurile de valoare în siguranță.
 • Luați în considerare achiziționarea unui card de transport public, care vă va permite să călătoriți fără probleme în oraș.
 • Încercați să explorați și împrejurimile orașului Praga, cum ar fi orașul Kutná Hora sau castelul Karlštejn.

7. Concluzie

Praga este un oraș fascinant, cu o istorie și o cultură bogate. Cu arhitectura sa impresionantă, atracțiile turistice remarcabile și gastronomia tradițională delicioasă, Praga oferă o experiență de neuitat pentru orice vizitator. Planificați-vă călătoria în avans, explorați principalele atracții și bucurați-vă de farmecul acestui oraș captivant.

Întrebări frecvente

1. Care este cel mai bun moment pentru a vizita Praga?

Cel mai bun moment pentru a vizita Praga este în primăvară sau toamnă, când temperaturile sunt mai blânde și mulțimile de turiști sunt mai puține.

2. Care sunt cele mai bune opțiuni de transport în Praga?

Praga are un sistem de transport public bine dezvoltat, inclusiv metrou, autobuze și tramvaie. Puteți achiziționa un bilet de transport public valabil pentru mai multe călătorii sau puteți utiliza Uber sau taxiurile locale.

3. Ce să mănânci în Praga?

Încercați specialitățile locale precum gulașul de vită, svíčková și trdelník. Nu uitați să savurați și unele dintre cele mai bune beri locale.

4. Cum pot ajunge la Castelul din Praga?

Puteți ajunge la Castelul Praga cu metroul sau cu tramvaiul. Există și un funicular care vă poate duce până în apropierea castelului.

5. Există vreo tradiție locală pe care să o respect în timpul vizitei în Praga?

Una dintre tradițiile locale este să vă dăruiți flori în număr impar, deoarece numărul par de flori este asociat de obicei cu înmormântările.

Cele mai importante atractii turistice din Praga

Iată 30 de atracții turistice din Praga, grupate pe categorii:

Atracții istorice și culturale

 1. Castelul Praga (Pražský hrad)
 2. Podul Carol (Karlův most)
 3. Piața Orașului Vechi (Staroměstské náměstí)
 4. Turnul cu Ceas Orloj (Orloj)
 5. Catedrala Sfântul Vitus (Katedrála svatého Víta)
 6. Mănăstirea Strahov (Strahovský klášter)
 7. Sinagoga evreiască (Staronová synagoga)
 8. Catedrala Bisericii Ortodoxe Ruse (Chrám svatého Mikuláše)
 9. Palatul Wallenstein (Valdštejnský palác)
 10. Teatrul Național (Národní divadlo)

Atracții arhitecturale

 1. Biserica Tyn (Týnský chrám)
 2. Biserica Sfântul Nicolae (Kostel svatého Mikuláše)
 3. Casa Municipală (Obecní dům)
 4. Clădirea Dansatoare (Tančící dům)
 5. Palatul Schwarzenberg (Schwarzenberský palác)

Muzee și galerii de artă

 1. Muzeul Național (Národní muzeum)
 2. Muzeul de Artă al Cehiei (Národní galerie v Praze)
 3. Muzeul Franz Kafka (Muzeum Franze Kafky)
 4. Muzeul Mucha (Muchovo muzeum)
 5. Muzeul Comunismului (Muzeum komunismu)

Grădini și parcuri

 1. Grădinile Regale de la Castelul Praga (Královská zahrada)
 2. Parcul Letná (Letenské sady)
 3. Grădina Vrtba (Vrtbovská zahrada)
 4. Grădina Wallenstein (Valdštejnská zahrada)

Vederi panoramice

 1. Turnul Petřín (Petřínská rozhledna)
 2. Turnul din Mănăstirea Loreta (Loreta Praha)
 3. Turnul Hanavský (Hanavský pavilon)

Piațete și cartiere

 1. Piața Wenceslas (Václavské náměstí)
 2. Zona Malá Strana (Malá Strana)
 3. Zona Josefov (Josefov)

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice remarcabile pe care le puteți vizita în Praga. Fiecare dintre aceste locuri oferă o perspectivă unică asupra istoriei, culturii și arhitecturii acestui oraș fascinant.

Articole recomandate

2 comentarii

 1. […] mii de vizitatori în fiecare an. Fiind una dintre cele mai vechi și frumoase construcții din Praga, Podul Carol nu este doar un simplu pod, ci și un simbol al orașului și al trecutului său […]

 2. […] Castelului Praga se pierde în negura timpului și este legată de fondarea orașului Praga încă din secolul al IX-lea. Construcția inițială a castelului a constat într-o fortăreață […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *